Fill 6

2 november 2016

Saskia blikt terug op Into The Great Wide Open: ‘Het SYR-team stapte met rooie konen van voorpret aan wal’

Geschreven door: Merijn Rutten

Een bijzondere ervaring waarbij hard gewerkt werd, maar ook ruimte was voor liefde en plezier: Het is alweer bijna twee maanden geleden dat we met z’n allen het heerlijke eten van Syr op Vlieland brachten tijdens familiefestival Into the Great Wide Open! Saskia, onze voormalig sous-chef, blikt weemoedig terug. Het was een prachtfeest. 

‘Het publiek van ITGWO is het beste te omschrijven als ‘je bent al een stukje in de dertig en je wilt wat’. Dat ‘wat’ wordt pas duidelijk op Vlieland, door de heerlijke veelzijdigheid van zowel het festival als het eiland.

dsc_9455

Het SYR-team stapte met rooie konen van voorpret aan wal. Voor sommige nieuwkomers was het even wennen. Stel je voor: je probeert je net de (ongeschreven) regels van een nieuwe samenleving eigen te maken. Sta je ineens een lang weekeind tussen festivallende jonge mensen die, voor de time-being en de sfeer, sociale normen een beetje naar hun hand zetten. Er wordt uitbundig gedanst, geflirt, gedronken, hard gezongen en gewildplast dat het een lieve lust is.

Een van de jongens uit Iritrea vroeg wat de regels waren op het festival. Ik had niet meteen een antwoord. ‘Be nice and have fun’, was mijn beste poging. Ons eten en enthousiasme werden hartelijk ontvangen door het publiek. ‘S avonds deelden we lauwe pils en verhalen bij het kampvuur en werd er gekroeld aan zachte Syrische baardjes. Met leden ogen zagen we onze festivalvrienden en collega’s op maandag alweer vertrekken met de veerpond. Lieve, lieve ITGWO, mogen we volgend jaar weer mee?’

dsc_9530