Fill 6

10 augustus 2017

Op naar Vlieland! Syr op Into The Great Wide Open!

Geschreven door: Merijn Rutten

Yes! We mogen het van de daken schreeuwen: dit jaar staan wij weer met restaurant Syr op Into The Great Wide Open op Vlieland. Om ons enthousiasme met jullie te delen vertellen wij graag wat meer over wat jullie op Vlieland van ons kunnen verwachten.

Damascus & Aleppo op Vlieland

Heb je zin in streetfood? Dan kan je bij ons terecht aan de Aleppo-kant van Syr. Hier haal je hartige snacks die je opeet op ons terras of meeneemt richting het Sportveld.

Maar bij Syr op Vlieland ben je ook welkom terecht aan de Damascus-kant. Hier kun je elke avond terecht voor shared diner, waarbij je samen met andere festivalgangers aan lange tafels verschillende typische Syrische gerechten deelt. Onze stagiair Hassan en kok Mahmoud probeerden alvast Kibbeh, het lievelingsgerecht van Hassan.

 

Kibbeh

Hassan komt uit Afghanistan, daar hield hij zich al veel bezig met koken. Hij herkent veel overeenkomsten tussen de Afghaanse en Syrische keuken. Deze kennis komt goed van pas want hij loopt twee keer in de week stage in de keuken van Syr waar hij veel leert van zijn mentor Mahmoud uit Syrië. Van hem leerde Hassan het maken van falafel, okra en köfte maar ook het maken van Kibbeh w’Khidrawat, een mezze van bulgur gevuld met gekruide tempeh.

Mahmoud en Hassan komen naar Vlieland om iedereen van de lekkerste Kibbeh te voorzien maar natuurlijk ook om plezier te hebben met het Syr team!

Meer lezen over Syr op Into The Great Wide Open? Hou onze facebook in de gaten via onze Facebook.