Fill 6

16 augustus 2017

Voorproefje: Hussam en Selim proeven falafel.

Geschreven door: Merijn Rutten

Shared Diner: Falafel

We hoeven je niet meer te vertellen dat wij op Into The Great Wide Open te vinden zijn. Maar weet je ook waar je ons kan vinden? Als je bij het Sportveld de bossen inloopt, zie je ons vanzelf.

Dit jaar kan je aan de Damascus-kant van Syr op Into The Great Wide Open elke avond terecht voor shared diner, waarbij je samen met andere festivalgangers aan lange tafels verschillende typische Syrische gerechten deelt, zo ook onze falafel.

Hussam en Selim

Hussam’s roots liggen in Palestina, maar hij heeft vele jaren in Damascus gewoond en gewerkt, waar hij veel horecaervaring opdeed. Echter komen alle goede recepten van zijn familie. De falafel die wij serveren op Into The Great Wide Open is geïnspireerd op de falafel die Hussam leerde te maken van zijn moeder. ‘Iedere vrijdag maakten wij samen falafel. Iedereen vond het zo lekker dat de hele buurt uitliep om met ons falafel te komen eten.’

Selim’s roots vinden we voor de helft ten zuidwesten van Syrïe. Hij heeft namelijk een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Vanuit huis kreeg hij de culinaire gewoontes mee van beide culturen. ‘Mijn vader maakt graag de Egyptische versie van falafel, die niet met kikkererwten wordt bereid maar met favabonen. Die blijft stiekem wel mijn favoriet. Maar ik geef toe, de falafel van Syr is ook erg lekker, hahaha.’

Komen je bij ons dineren? Dan wordt het geserveerd door Hussam en Selim. Anders is de kans groot dat je Hussam ziet in de prachtige natuur van Vlieland en Selim vooraan spot bij Foxygen.

(Ohja, op de foto tel je 11 falafels)