Het team

Dit zijn wij

Syr is een initiatief van Stichting Gys en is mogelijk gemaakt door 550 investeerders.
Stichting Gys is een platform voor duurzaam en sociaal ondernemen, en is mede opgericht door Gijs Werschkull, de ondernemer achter de drie bekende biologische Gys restaurants in Utrecht en Rotterdam.

Met een team van 70 vrijwilligers, die hun kwaliteiten op organisatorisch, inhoudelijk, zakelijk en creatief gebied inzetten, heeft Syr haar deuren kunnen openen.

Maak kennis met een groot deel van het team dat restaurant Syr heeft ontwikkeld en onze vrienden en partners.

Het team

Gijs Werschkull

Gijs is ondernemer en eigenaar van restaurant Gys. Hij streeft naar een duurzaamheid in verschillende aspecten van de bedrijfsvoering. Restaurant Syr is een manier van Gijs en Gys om zelf op duurzame wijze iets bij de dragen aan een sociale kwestie.

Minem Sezgin

Minem werkt aan haar droom om een documentaire maker te worden. Haar doel: het verbinden van mensen door middel van hun verhalen. Ze heeft een master in politieke communicatie en is onderdeel van het bestuur van Stichting Gys. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het inter-cultureel programma.

Jan-Jaap van Eerten

Onze papiervreter die in zijn dagelijks leven cultureel antropologisch onderzoek verricht. Hetgeen goed van pas komt als secretaris en lid van het “policy and ethics” team. Hij vindt het belangrijk bruggen te slaan tussen mensen met verschillende culturele achtergronden en wil hier met dit initiatief een bijdrage aan leveren.

Franziska Sigrist

Franziska doet van alles een beetje en ondersteunt waar het nodig is. Haar doel: Een positieve impact hebben op de wereld om haar heen. Ze studeerde sociologie en bedrijfskunde en reisde in tussen de wereld over. In Syr komen er allemaal dingen samen die ze leuk vind: mensen, culturen, gastvrijheid, creativiteit  – wat kan ze zich nog meer wensen?

Martijn van de Zuidwind

Als lid van het bestuur en hoofd van het creative team richt Martijn zich op de branding en campagne voor Syr. Hiervoor werkte hij samen met Nanette en de leden van Studio September aan Gys. Daarnaast werkt Martijn voor Studio AIRPORT als interactie ontwerper.

martijnvandezuidwind.net

Ode Swart

Ode is de projectcoördinator voor Syr. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, samen met alle werkgroepen en de externe ondersteuning van partners. Met een achtergrond in humanistiek, horeca en projectmanagement voelde hij zich aangetrokken om zich bij het initiatief aan te sluiten toen hij werd gevraagd door Gijs. “Syr zal een spannende culinaire ervaring worden met voordelen voor alle betrokkenen.”

Gerard van Leeuwe

Gerard is als Penningmeester van Stichting Gys verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen binnen Syr – geen verrassing gezien zijn 6 jaar werkervaring in de financiële sector. De reden om zich voor Syr in te zetten is de tastbare bijdrage die het levert aan een maatschappelijk vraagstuk.

Soraya Petzoldt

Soraya studeert Media, Informatie en Communicatie en schrijft aan haar afstudeerscriptie. Naast freelance fotograaf, schrijver en filmmaker is ze ook nog eens coördinator van het Media & Design team van Syr. Daarnaast ontfermt ze zich over de fotografie en is zij de bindende factor binnen het team. Bij Syr kan ze de handen uit de mouwen steken en bijdragen aan meer verbinding en vrijheid in de wereld.

www.sorayapetzoldt.tumblr.com

Julian Wassenaar

Julian Wassenaar is mede-eigenaar en account manager van Studio September (een internetbureau uit Utrecht). Zijn team van ontwerpers en developers ontwierp en bouwde onder andere deze website. September was eerder mede-verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant Gys en werd zodoende direct betrokken in het creative team van Syr.

studioseptember.nl

Rinke Vreeke

Rinke is een freelance duizendpoot: ze organiseert, schrijft, bedenkt, onderneemt en studeert daarnaast Stadsgeografie. Creatieve en/of culturele projecten met een focus op (de toekomst van) de stad maken haar warm, zoals Utrechts reizende cultmarkt Le Bazarre en muziekfestival Le Mini Who?. Rinke maakt deel uit van SYR’s creative team als (social & printed) content designer en zit altijd vol met goede ideeën waarmee zij het team verrijkt.

Luna Mara

Na een tijd lang het gevoel te hebben ‘iets’ te willen doen met betrekking tot Syrische vluchtelingen kwam Luna project Syr tegen en vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Als student Communicatie en Multimedia Design is ze breed inzetbaar, maar ze zal zich voornamelijk bezighouden met het inter-culturele programma, met als doel culturele uitwisseling te stimuleren.

Tamar Huiberts

Na het studeren van religie, journalistiek en conflict is ze nog steeds niet achter het antwoord op de vraag waarom mensen niet gewoon áltijd aardig kunnen zijn voor elkaar. De positie als coördinator media & design van Syr biedt haar een unieke mogelijkheid om deze positieve boodschap vorm te geven in de praktijk. Als spin in het web van de (digitale) wereld zorgt ze samen met het media & designteam dat iedereen van Syr hoort.

Iyad Nakawah

Iyad verliet de Syrische stad Damascus ruim een jaar geleden, waar hij een eigen IT bedrijf had. Tijdens zijn verblijf in het AZC begon hij met het maken en verkopen van typisch Syrisch brood, wat hem erg populair maakte. In het restaurant zal hij als gastheer aan de slag gaan en denkt hij mee over het menu.

Malou ter Horst

Malou heeft haar eigen onderneming: Het Groene Kabinet. Ze ontwerpt interieurs voor hotels, kantoren, winkels, woningen en nu ook een restaurant. Want na het zien van de crowdfunding campagne voor Syr werd ze zó enthousiast dat ze aanbood het interieur te ontwerpen en zo een steentje bij te dragen aan een rooskleuriger toekomst voor de mensen die hun land ontvluchtten.

Nanette Visser

Nanette is creative en op dit moment freelance aan het werk als concepter voor onder andere restaurant Gys. Vanaf de start van Gys is ze betrokken bij het concept, de promotie en de content. Mede door deze ervaring gevraagd om ook het creatieve team van project Syr te komen versterken.

Marleen Kuipers

Marleen Kuipers werkt als freelance fotograaf voor bladen, reclame en ontwerpbureaus. Door te fotograferen voor Syr kan ze bijdragen aan dit bijzondere en vooral belangrijke project.

marleenkuipers.nl

Thomas Klimeck

Thomas werkte onder andere als technisch projectleider voor hospitality organisaties. Hier kreeg hij ervaring in het opzetten van restaurants. Vanwege zijn persoonlijke interesse voor de Arabische cultuur was hij meteen geïntrigeerd door het idee Syr. Hij vindt het dan ook een genoegen om de verantwoordelijkheid voor de technische aspecten op zich te nemen.

klimeck.com

Dina al Mosfi

Dina is een jonge getalenteerde vrouw en van Syrisch/Libanese afkomst. Ze heeft haar hele leven in Damascus gewoond totdat de oorlog daar te dichtbij kwam. In restaurant Syr zal haar kennis van de Syrische en Libanese keuken goed van pas komen. Dina werkt samen met Minem aan het intercultureel programma van Syr.

Jaimy Ong

Jaimy is bijna klaar met haar master Behavioural Economics en wil daarna ervaring op gaan doen in het drukke bedrijfsleven. Naast hard studeren, heeft ze ook een creatieve kant die ze volgens haar veel te weinig benut. Bij SYR kan ze haar creatieve handen wel uit de mouwen steken en werkt ze voor het Media en Design team. Daarnaast helpt ze Minem met het interculturele programma. Dat ze op deze manier een bijdrage levert aan een betere wereld, zorgt er voor dat ze soms hyperactief rondhuppelt van vreugde.

Maartje de Goede

Maartje is een grafisch ontwerper die graag de wereld mooier maakt. Via haar werk in het promotieteam van restaurant Gys is ze nu ook als Twitter heldin betrokken bij Syr. Ze zet graag haar talenten in om mee te werken aan projecten die echt iets betekenen.

Muhannad Nakawah

Muhannad is een van onze koks. Hij komt uit Damascus, Syrie. In het bruisende centrum van de hoofdstad verkocht hij wafels. Sinds 10 maanden leeft hij in Nederland. Na het doorlopen van de asielprocedure is hij met zijn broer in Utrecht terecht gekomen. In restaurant Syr wilt hij zijn Nederlands in praktijk brengen en zichzelf verder ontwikkelen als een all-round kok.

Anne Kwakkenbos

Anne werkt als beleidsmedewerker bij het Nederlandse Gender Platform WO=MEN en is lid van het policy & ethics team van Syr, waar ze meedenkt met allerlei projectmatige vraagstukken. Vanuit haar achtergrond brengt ze ook de nodige genderlens in om dit restaurant voor zowel vrouwen als mannen interessant te maken.

Kleitia Zeqo

Kleitia is de crowfunding campagne manager van Syr. Ze heeft een passie voor innovatie, cultuur en creativiteit. Ze vindt dat crowdfunding mensen de kracht en innovatieve mogelijkheden biedt om hun ideeën en creativiteit werkelijkheid te laten worden.

Fleur Renirie

Fleur werkt als beleidsmedewerker voor de Rijksoverheid. Bij Syr coördineert zij het trainingsprogramma. Daarnaast houdt zij bij Syr zich bezig met beleids- en ethische vraagstukken. Via dit lokale initiatief wil Fleur een bijdrage leveren aan het maatschappelijke vraagstuk.

Marijne van de Venne

Marijne studeert Internationale Betrekkingen. De reden dat zij zich bezig wilt houden met dit project is omdat ze 3 jaar geleden in Maleisië heeft ervaren in wat voor een verschrikkelijke situaties vluchtelingen terecht komen – hier werkte Marijne met Birmese vluchtelingen. Bij Syr werkt Marijne in het B2B team.

The Things We Are (Joost Stokhof)

Joost werkt als freelance illustrator vanuit Utrecht. Zijn tijd verdeelt hij het liefst tussen toegepaste en zelf geïnitieerde projecten temidden van zijn 6b potloden, kneedgum, papier, oude fotoboeken, pritstiften en linkshandige schaar. Met zijn werk probeert hij zichzelf en zijn omgeving te begrijpen, hoewel hij nooit meer dan een moment zal kunnen vastleggen.

thethingsweare.com

Sophia Twigt

Sophia is grafisch ontwerper en illustreert graag. Ze houdt erg van lijnen, goede verhalen en samenwerken met andere disciplines. Deze drie dingen combineert ze graag bij Syr.

sophiatwigt.nl

Hester van Eerten

Hester werkt als senior beleidsadviseur voor Syr. Hiervoor houdt ze zich bezig met beleids- en ethische vraagstukken. In 2010 bezocht ze Syrië en was ze ontzettend onder de indruk van de gastvrijheid van de Syriërs. Hester hoopt dat we met Syr op een praktische en leuke manier iets meer van dit fantastische land kunnen laten zien.

Elja Looijestijn

Elja is journalist. Ze werkt op de redactie van de VPRO Gids en is oprichter van De Dakhaas, onafhankelijk magazine over Utrecht. Ze is blij dat haar woorden ook eens daden kunnen zijn en bemoeit zich daarom met de teksten en communicatie van Syr.

Sjimmie Lensen

Sjimmie werkt momenteel als docent filosofie. Vorig jaar hielp hij bij het ​​opzetten van de huidige twee locaties van Gys. Als de locatie voor Syr bekend is, zal hij het ​​team ondersteunen bij het opzetten van het restaurant en het (Syrische) personeel trainen. Dit met behulp van zijn vaardigheden op het gebied van didactiek en gastvrijheid.

Rikus Wegman

Rikus is de mede-eigenaar van Wereldgasten, een online communicatiebureau uit Utrecht met een focus op non-profit, onderwijs en duurzame bedrijven. Zijn expertise in online communicatie en campagnefilmpjes komen goed van pas!

wereldgasten.com

Sijmen Tenwolde

Sijmen is mede-eigenaar van Wereldgasten, een online communicatiebureau uit Utrecht met een focus op non-profit, onderwijs en duurzame bedrijven. Hij is apetrots dat hij zijn ervaring met online video kan inzetten voor het crowdfundingsfilmpje van Syr.

wereldgasten.com

Reinout van Schie

Reinout is een filmmaker. Hij werkt al jaren samen met lokale stichtingen en non-profit organisaties om interessante en creative video projecten van de grond te krijgen. Hij werkt graag mee aan de videoproducties voor Syr en hoopt bij te kunnen dragen aan het vormgeven van de audiovisuele taal van Syr.

refractions.nl

Marthe Dijk

Marthe Dijk studeerde Talen en Culturen van Afrika en Vertaalwetenschappen en is nu freelance vertaler Engels. Ze heeft haar eigen bedrijf, Marthe Dijk Text & Translation. In haar vrije tijd speelt ze softbal bij The Wombats en ze is daar ook wedstrijdsecretaris.

marthedijk.com

Birgit Schuch

In haar werk als fotograaf richt Birgit zich op de leef- en werkomstandigheden van mensen en op culturele evenementen en festivals. Haar passie is reizen en als cultureel antropoloog is ze gefascineerd door de ontmoeting met mensen in verschillende culturen. Birgit wil met haar foto’s bijdragen aan een positieve berichtgeving over vluchtelingen en aan wederzijds begrip en respect.

http://www.schuch-photography.com

Aziz Kawak

Ik ben Aziz Kawak. Ik kom uit Damascus, Syrie. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Utrecht. Ik ben 12 maanden geleden naar Nederland gekomen. Ik ben een student bij ISK (internationale schakelklas). Ik vond het concept van Syr restaurant heel leuk en omdat fotograferen mijn hobby is doe ik nu vrijwilligerswerk als fotograaf. Op deze manier kan ik blijven ontwikkelen en verbeteren, maar ook meer ervaring opdoen als fotograaf.

Ernie Enkelaar

Freelance culinaire lifestyle fotograaf, die voor diverse opdrachtgevers de wereld mag rondreizen. Onderweg zoveel lieve passievolle mensen ontmoet die de wereld mooier laten bloeien. Mooie initiatieven en doelen verdienen veel meer licht om te kunnen groeien. Voor Syr verzorgt hij de karakteristieke culinaire beelden.
www.Labl.nl

Partners

Onze partners zijn bedrijven en particulieren met wie wij een langdurige samenwerking aan zijn gegaan of die financieel bijdragen aan Syr. Ook geïnteresseerd in het investeren in restaurant Syr? Mail dan naar info@restaurantsyr.nl.

Gys

logo_highres_witopblauw

eko plaza
De Leckere

Vrienden

De vrienden van Syr zijn bedrijven en particulieren die hun diensten en/of producten beschikbaar stellen om het project te steunen. Wil je ook op een andere manier bijdragen aan dit sociale project? Mail dan naar info@restaurantsyr.nl.

logo_kapitaal

Social Impact Factory

Kapper Lars